SEKASAR Vakfı

Özdağ Ailesi’nin yitirilen büyüklerinin anısına 1995 yılında kurulan Semiha-Kamil- Adnan Özdağ Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı (SEKASAR Vakfı), Saray Holding’in toplumsal hizmetlerine öncülük etmektedir. SEKASAR Vakfı’nın kuruluş amacı, Saray’ın tüketicilerimizin teveccühü ile elde ettiği başarılardan kaynaklanan kazancını, topluma hizmet için kullanmaktır.

Topluma hizmet...

Sosyal faaliyetlerini ağırlıklı olarak Karaman yöresinde gerçekleştiren Vakıf, başta eğitim olmak üzere, çevre, sağlık ve yoksullara yardım konusunda çalışmalar yapmaktadır. Vakıf, günlük olarak yaklaşık 150 ihtiyaç sahibine yemek dağıtıyor, yakacak, yiyecek, giyecek yardımında bulunuyor. Vakıf, ihtiyaç sahiplerine yakacak, yiyecek, giyecek yardımında bulunuyor.

Çalışanlara hizmet...

Çalışanların şirketin başarısında belirleyici unsur  olduğunun bilincinde olan Saray, onların en iyi koşullarda yaşamaları gerektiğine inanmaktadır. Ancak çalışanları mutlu bir şirketin başarılı olabileceğine inanan Saray, “paylaşım” ı temel prensipleri arasında saymaktadır. Saray, bu ilke doğrultusunda  500 konutluk Saray Personel Evleri Projesi’ni yaşama geçirmiştir.

Doğaya hizmet...

Bütün girişimlerinde “doğaya azami saygı” prensibi doğrultusunda hareket eden Saray, çeşitli doğal felaketlerin etkisiyle ülkemiz topraklarının günden güne yok olduğunu ve tüm dünyada ekolojik dengenin canlı yaşamını tehdit edecek düzeyde hızla bozulduğunun bilinci ile sürdürülebilir bir dünya için çalışmaktadır. Bu konuda çevre bilincinin gerektirdiği sosyal sorumluluğu içtenlikle üstlenen SEKASAR, Karaman’da 2 milyon m2’lik arazide ağaçlandırma çalışmaları yapmaktadır.

Eğitime hizmet...

Saray, eğitimin ülkemizin geleceğinin başarılarla dolu olmasını sağlayacak en önemli yatırım alanı olduğuna inanmaktadır ve bu inanç doğrultusunda eğitim alanında bir dizi sosyal sorumluluk projesini yaşama geçirmiştir ve geçirmeye devam etmektedir. Bu çerçevede Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’ne, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin bina inşaatını bitirip 1998 yılında teslim etmiştir.

Saray’ın eğitim alanındaki bir diğer hizmeti de gıda sektöründeki kalifiye eleman açığını gidermek amacıyla gerçekleştirilen Gıda Teknik Okulu girişimidir. ADNAN ÖZDAĞ Gıda Teknik Okulu’nun projesi 1997 yılında tamamlanmış ve 1998-1999 eğitim döneminde Karaman Valiliği’ne teslim edilerek ve eğitime başlanmıştır

Saray, trafik kazalarının ülkemizin en değerli varlığı olan insanlarımızı birbiri ardına aramızdan almasını kendi ölçüsünde önlemek için Türkiye’ye örnek olacak bir adım atarak, Karaman’daki ilk özel trafik eğitim alanını gerçekleştirdi. ADNAN ÖZDAĞ Trafik Eğitim Alanı, inşaatının ardından Karaman Valiliği’ne teslim edildi. Tesis, bir trafik kazası sonucu kaybedilen şirketin kurucu ortağı Adnan Özdağ’ın aziz hatırasını yaşatıyor.